fbpx Skip to main content

Det här med att det är internationella kvinnodagen idag och att jag blir gratulerad på ”min” dag i kön vid kassan för några timmar sedan. Det provocerar mig. Mannen ville väl. Jag tackade för hans vänlighet. Och kunde inte låta bli att lägga till några väl ovalda ord: ”Tack, vad vänligt av dig. Och lite konstigt. Femtio procent av dagarna borde vara kvinnornas dagar. Eller hur?”

Mannen log brett. Med glittrande ögon och efter en paus för tanken responderade han med ett väl avvägt ”För mig är alla dagar kvinnornas dagar.”.

Provocerar gör även ett litet pronomen som jag tycker väldigt mycket om. Av liknande anledning: kön.

Jag har sammanställt tre inlägg om hen som är lika intressanta, viktiga och inspirerande då som nu. Tack Pernilla Nordlander, Karin Milles och Jesper Lundqvist för era ord! Och för dig läsare rekommenderar jag varmt kommentarerna som följer på inläggen. Tack Jerry, Karin, Patrik, Leif, Erika, Mattias, Inger och Trotte för era tankar! Läs, njut, begrunda. Återkom.

Hen.
Hen – språklig bakgrund.
Hen – konnotationer.

Gillar du mina tips om hur du skriver bättre? Skulle du vilja att jag analyserade dina texter och gav dig återkoppling? Gå min distanskurs i retorikiska.

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Provocerar Camilla som även tipsar om Johanna Hillerbrand Runes text om hen ur ett maktperspektiv.

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.