fbpx Skip to main content

Denna vecka gästas #retpod av Karin Sax Granlöf – sångpedagog, röstcoach och körledare. Hon har bl a arbetat som klassisk sångerska i Kammarkören Pro Musica, Radiokören och Voces Nordicae och som jazzsångerska med egen kvartett. Karin arbetar med röstcoaching och presentationsteknik, körsång på företag samt workshops i Voicefulness – mindfulness och röstteknik. Karin har över 20 års erfarenhet som pedagog, dirigent och sångerska. Titta gärna in på hennes webbplats Voicefulness för tips och röstövningar.

Vi pratade om hur retoriken ser ut i musiken och hur musiken ser ut i retoriken. I varje steg av den retoriska partesläran (arbetsprocessen). Det är klart att vi då byter fackterminologi; målgrupp blir publik, avsändare blir artist och sammanhang konsert. Och så vidare.

Du får höra hur Karin tänker när hon lägger upp en konsert, hur hon väljer vad som ska framföras, hur det framförs och hur du bäst nyttjar din kropp för att rösten ska bära. Och hur du lägger upp det för att komma ihåg din presentation på det sätt hon lär ut sånger på gehör till sina körer. Och. Du är med, eller hur? En ljuvlig timme för den musikaliska personen inom dig. Att nyttjas direkt i vardagen. (Kanske utan melodi. Hemma är det lätt att tro att vi faktiskt lever i en musikal, men jag är rätt övertygad om att verkligheten för er andra inte inbegriper pop, opera och hårdrock för att borsta tänderna. Kanske.)

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat (okopplat räkneverk) och hjälp mig sedan att sprida det till fler!

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

För att lyssna på #retpod rekommenderar jag att du pluggar in några hörlurar och tar dig till iTunes.

Jag vill lyssna på #retpod. Ta mig till iTunes!RSSJag vill ge förslag på gäst och mejlar dig nu!

Det går även att lyssna här på bloggen. Välj ”play in new window” så får du ypperligt ljud.

Tipsar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.