fbpx Skip to main content

Det är är Nobelpris-tider och tidningarna ger oss ingående och samtidigt grovt förenklade förklarande texter och grafik kring upptäckten som föranlett priset. Lyckan infinner sig ofördröjligen när jag skrollar nedåt i artikeln. För formen bär budskapet.

Nobelpriset i kemi har getts till Stefan Hell, William Moerner och Eric Betzig för att på olika sätt sprängt gränsen för hur hög upplösning vi kan nå i mikroskåp. Det är till och med så att vi talar om obegränsade möjligheter för att ta bilder och filmer av levande cellers molekyler. På nanonivå …

Kemisten i mig är i euforiskt läge medan retorikern i mig jublar över formatet. De har nämligen lagt in en markörfunktion så att när du för markören över grafiken förstoras den. Så. Sjukt. Smart.

Noterar Camilla

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat (okopplat räkneverk) och hjälp mig sedan att sprida det till fler!

Jag vill gilla Retorikiska på Facebook!Jag vill följa Retorikiska på twitter!

Och här kan du själv kolla in DN-sidan.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.