fbpx Skip to main content

I morgon kommer jag att samtala med David Bergman. Han startade psyopsverksamheten i Sverige. D.v.s, Försvarsmaktens förband för propaganda och informationskrigsföring.

Som ett led i mitt förberedelsearbete har jag tittat på ett seminarium om rysk propaganda som Psyopsförbundet höll förra veckan. Det är visserligen 2h43min långt men jag rekommenderar dig starkt att spola fram till de olika anförandena någon gång snart när du har tid.

Jag har även gått igenom den gamla propagandateorin för att fräscha upp minnet. Alfred McClung Lee och Elizabeth Briant Lee vid the Institute for Propaganda Analysis klustrade några propagandaprinciper redan 1939. Närmare bestämt Name CallingGlittering GeneralityTransfer, Testimonial, Plain Folks, Card Stacking och Bandwagon. Dessutom har jag bloggat om Utelämnande. Om du också vill läsa.

Det blir en spännande morgondag. Twittra gärna frågor till mig! @Retorikiska

Längtar Camilla som spanar på reklam, PR och alla annan omedveten och ofrånkomlig kommunikation utifrån ett retoriskt, semiotiskt och kommunikationspsykologiskt perspektiv. Häng med!

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat (okopplat räkneverk) och hjälp mig sedan att sprida det till fler!

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Säkerställ att du inte missar något! Gör som närmare tusen andra och skriv upp dig på nyhetsbrevet längst ned på sajten. Har du tur får du ett mejl fullspäckat med retoriska, semiotiska och kommunikationspsykologiska tankar och tips varje månad. (Och jag lovar att din mejl inte kommer att användas för något annat ändamål eller någon annan avsändare.)

 

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.