fbpx Skip to main content

Min gästanalytiker i Retorikiska podden #retpod här i Almedalen – Kristoffer Talltorp – liknar partierna med ett svenskt fotbollslag. Kristdemokraternas lag har egentligen bra spelare; de får bara inte publik på sina matcher. Och de upplevs som en mini-lillebror. Naturligtvis (?!) pratar han om Häcken.

Jag blev lite ställd i början av veckan för jag kan verkligen inte min fotboll. Däremot har jag hyfsad koll på min hockey.

Kristdemokraternas hockeylag.

Det är ett litet lag. De är sjukt ettriga. De spelar gammal (tråk-)hockey och verkar i största allmänhet inte vilja göra stora förändringar, tvärtom: Det handlar mycket om att bevara det traditionella. Då och då blixtrar de till men det är ett lag som i stort sett lever på gamla meriter. Att de kommer från samma stad som partiledaren är bara en slump, även fast jag brukar mantramässigt upprepa att slumpen inte är en tillfällighet. Om Kristdemokraterna skulle vara ett hockeylag skulle de vara HV71.

Kristdemokraternas musikgenre.

Det hade varit lätt att tilldela KD psalmer. Det är bara det att psalmer är högtidliga och det är inte Kristdemokraterna. Jag funderade även ett tag på gospel, men det kändes för förväntat. Det jag landade i är att kristdemokraterna är körsångare: likriktade, samstämmiga, ingen som sjunger falskt, ingen som hörs för mycket och de leds av en dirigent som bestämmer när de börjar, när de slutar och som håller takten.

Nynnar Camilla

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat och hjälp mig sedan att sprida det till fler!

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Och vill du höra retoriska analyser av partiledartalen rekommenderar jag Retorikiska podden #retpod. I första avsnittet härifrån Almedalen var Kristoffer Talltorp gästanalytiker och vi samtalade med socialdemokraternas valledare tillika kommunikationsstrateg Jan Larsson. 

Jag vill lyssna på #retpod!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.