fbpx Skip to main content
KommunikationspsykologiPåverkan

Retorikisk julkalender.

By 30 november, 2013augusti 27th, 20155 Comments

Nu ni, nu lackar det mot jul igen. Även i år kommer jag att publicera en retorikisk julkalender. Varje dag, med start i morgon, kommer du att få ta del av en tanke, ett verktyg eller en bit kunskap som gör dig ett snäpp vassare. Rent retoriskt.

Förra året hade jag temat elocutio, dvs. att formulera. Om du är intresserad av hur du skapar bilder med orden, hur mönster och laddade ord påverkar din omgivning rekommenderar jag Retorikisk julkalender 2012.

I år kommer temat vara makt och påverkan. På vilket sätt låter du dig påverkas? Hur kan du nyttja orden för att få din vilja igenom? Vad gör du när någon försöker sätta dit dig och hur kan du använda dina grammatiska kunskaper för att styra ett samtal? Det kommer jag att blogga om. Varje dag.

Är det något särskilt du vill att jag ska ta upp? Mejla, twittra eller facebooka mig. Jag tar tacksamt emot dina förslag.

Säkerställ att du inte missar ett enda tips – skriv upp dig på mitt nyhetsbrev ”Retorikiskas funderingar” som du finner längst upp i högerspalten.

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Uppmanar Camilla

Den retorikiska julkalendern 2013.
Propaganda.
Lucka 1: Name Calling
Lucka 2: Glittering Generality.
Lucka 3: Transfer.
Lucka 4: Testimonial.
Lucka 5: Plain Folks.
Lucka 6: Card Stacking.
Lucka 7: Bandwagon.
Lucka 8: Utelämnande.

5 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.