fbpx Skip to main content
#Blogg100Tal

Tacktal.

By 4 februari, 2013No Comments

Jenny StrömstedtI kväll är det dags för Gaygalan 2013. Fantastiska Jenny Strömstedt leder kvällen och samtliga pristagare kommer således att vara i trygga händer. Strömstedt har en säregen förmåga att få dig att känna dig avslappnad och uppskattad vilket gör att du glömmer strålkastarna och kan leverera. Du kan följaktligen fokusera på ditt tacktal. Här kommer några retoriska tips:

Förbered dig.

Ta fram ett kort tack som kan börja med en beskrivning av dina känslor i situationen. Gå snabbt över till att tacka till nomineringen och lyft de andra nominerade. Säg att du är hedrad av att få tillhöra detta gäng. Om du tycker det. Tacka alla som röstat, alla som fört fram ditt namn och tacka framförallt dem som varit drivande för att du står där du står idag. Vad betyder den här utmärkelsen för dig? För din närmaste framtid? Avsluta med en uppmaning till publiken. Vad vill du att de ska tänka/tycka/känna/göra när du slutat prata? Använd dina sekunder i rampljuset till att få fram ditt budskap.

Var genuin.

Blev du förvånad? Var förvånad. Känner du obeskrivlig glädje? Visa obeskrivlig glädje. Blev du rörd, känner du dig tacksam, var det äntligen din tur? Låt orden följa känslan.

Leverera rappt.

Tajt. Uttänkt i förväg. Svamlet och långa dragningar som kommer till dig i stunden blir sällan bra.

Tipsar Camilla som rekommenderar inlägget om hyllningstal för den som vill förkovra sig lite mer.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.