fbpx Skip to main content

Felicia Margineanu var bara 17 år när hon samlade över 10 000 människor på Sergels torg, dagen efter riksdagsvalet 2010 för att protestera mot främlingsfientlighet och rasism i vårt samhälle. Hennes insats uppmärksammades både av nationell och internationell media. Hon blev nominerad till Svenska Hjältar, hyllades av toppolitiker, startade bolaget OhSnap Sweden ”en fotoverksamhet för tjejer med kameran som verktyg – Vi betraktar istället för att bli betraktade!” vilket renderade titeln Årets Unga VD 2014. Hon är också utsedd till en av Sveriges Uppstickare 2014 och jag skulle kunna fortsätta. Du fattar.

uppkopplad-en-guide-till-sociala-mediers-mojligheter
Felicia och jag kom först i kontakt när hon skulle lansera sin nya bok Uppkopplad. I den beskriver hon hur sociala medier ”ger sina användare unika möjligheter att förverkliga kreativa och politiska projekt, bryta normer, anta och förkasta identiteter” som förlaget så förtjänstfullt kallar det. Jag har läst boken – den ger dig nya perspektiv. Oavsett.

Sedan springer vi ihop på Skolverkets inspelningar för #lärarkandidaterna där jag agerar mentor i första avsnittet och Felicia är en av kandidaterna. Hur kul som helst. #FörDetVidare

Och vår timme tillsammans i Retorikiska podden #retpod tog slut alltför fort. Sjukt imponerad av denna drivkraftiga kvinna är undertecknad.

Gillar du detta podavsnitt? Klicka på hjärtat (okopplat räkneverk) och hjälp mig sedan sprida det till fler!

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Jag vill lyssna på fler retorikiska samtal, ta mig till #retpods sida!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.