fbpx Skip to main content
Okategoriserade

SEO städningstips via @nikkelin på Studio Bronx

Igår sände Studio Bronx sitt sista AW för den här gången. Om du inte redan visste så är Falkevik & Danehav grymma på att filma och livesända, men även på att bolla fram smarta koncept. Nu vet du. Nikke Lindqvist, expert på SEO, talade om sin del i dokumentären Du är googlad som går att bevittna fram till den 21 april 2012 på SVT Play.

Hur kan du ta kontroll över ditt sökresultat på Google?@nikkelin gav följande råd:

1. Registrera ett konto på samtliga vanliga sociala nätverk såsom facebook, twitter, Google +, LinkedIn och kanske flickr. Ju mer du sprider dig på nätet desto bättre.

2. Starta en blogg, gärna på Googles egna blogspot. Lägg upp en CV eller dylikt. Skapa en bildblogg och lägg upp dagens bild. Är syftet att städa upp ett sökresultat behöver du vara mycket aktiv. Vid brist på annat – fota din frukost varje dag.

3. Registrera ditt eget förnamn+efternamn.se eftersom Googles sökmotorer högprioriterar dessa adresser vid sökningar på ditt namn.

Och bli varse om att allas våra sökningar är personliga. För bästa möjliga neutrala syn på vad andra ser när de googlar ditt namn – sök i ett inkognitofönster. Allra bäst är att även använda någon annans dator när du söker.

Första bilden på Nikke är tagen av Annika Lidne @annika och den andra är på panelen med den ständige bisittare tillika årets säkerhetsprofil Anne-Marie Eklund Löwinder(@amelsec) från .SE längst till vänster, Maryem Nasri (@Daloula_Maryem) marknadsförare och projektledare inom webb på Daloula, samt Petter Karlsson från Falkevik & Danehav.

Glad Påsk önskar Camilla

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.