fbpx Skip to main content

Almedalens andra avsnitt av Retorikiska podden #retpod är nu ute. Idag samtalade Kristoffer Talltorp och undertecknad med kristdemokraternas presschef Johan Ingerö.

Ingerö talar bland annat om varför hösten val är ett reformval och varför Hägglund tog upp frågor av oroande karaktär.

Det du inte kommer att få höra är vårt eftersnack. Jag har valt att begränsa partistrategernas taltid i podden till 25 minuter. Det är trots allt Almedalsvecka och alla vi som är här har begränsade tidscheman. I eftersnacket kommer vi in på betydelsen av tempoväxlingar. För oss som lyssnar. Och en mindre utvikning kring humoravsnittens funktion – att ta upp relevant belysning av oppositionens oenighet inom olika frågor på ett sätt som kan tas emot av publiken med bibehållen avsändarställning.

Det som gör att jag kastar mig över anteckningsblocket och börjar kluddra ned orden som formeras runt mig är Ingerös tankar kring att som parti definiera vem man är eller lägga upp det så att lyssnarna/läsarna själva når insikt genom upplevelser.

Jag gillar det sättet att tänka. Det förutsätter att man som avsändare har förtroende för sin publik.

#retpod ger dig Johan Ingerö, KD.

Om du lyssnar via mobilen, ”play in new window” så får du ypperligt ljud. Tipsar Camilla

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat och hjälp mig sedan att sprida det till fler!

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Och vill du höra fler retoriska analyser av partiledartalen i Almedalen 2014 rekommenderar jag Retorikiska podden. Igår morse var Kristoffer Talltorp gästanalytiker och vi samtalade med Socialdemokraternas valledare tillika kommunikationsstrateg Jan Larsson.

Jag vill lyssna på #retpod med Jan Larsson!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.