fbpx Skip to main content

Idag är det på dagen tre år sedan Retorikiska registerades som firma hos Skatteverket. Det tog ytterligare ett år innan jag varumärkesskyddade företagsnamnet, vilket visade sig vara mycket smart – rekommenderas således starkt till alla er andra.

Igår firades treårsdagen med vänner och vänners vänner. Tack alla ni som kom och alla ni som skickade uppmuntrande ord!

Men framförallt – tack alla kunder som anlitar mig, och som anlitar mig igen, och igen. Tack också till alla som rekommenderar mig. Utan er vore jag ingenting.

Det är både slitigt och fantastiskt att vara sin egen.

Precis som om världen kände att det var läge att visa att jag visst ska göra just det jag gör skrivs följande poster om mig igår på nätet:

Retorikisk pepp 1.

Först Gunnar Novik som på Upp flyga orden tar upp mig under rubriken ”Starka tjejer #ffse”:

Camilla Eriksson. @Retorikiska eller @camillaeriksson. Bakom boken Retorikiska. Bloggar om retorik och uttryckssätt i modern svenska. Ödmjuk och mycket kunnig, mest beroende på att hon gjort en mycket gedigen research.

Tack Gunnar! Jag log med hela ansiktet.

Retorikisk pepp 2.

Sedan Jimmy MannungIdealisk utpost // Viskningar från rutinens brant (vilket för övrigt är ett sjukt bra namn på en blogg):

En stor fördel med att vara jag och verka och jobba inom de områden jag gör är att jag har haft och förmånen att få träffa så många fantastiskt smarta, coola och kompetenta människor. En sådan är Camilla Eriksson som driver företaget Retorikiska som arbetar i en skön mix av retorik, kommunikation och sällsynt begåvat skrivande. Det är väldigt roligt att följa personer som tydligt utvecklas och utvecklar och dessutom tillför något nytt till kommunikationskonsultsfären. Så följa henne kommer jag fortsätta att göra.

P.S. Camillas bok med samma namn är väldigt läsvärd. Du hittar den på adlibris med flera ställen. D.S

Tänk att få höra att man är sällsynt begåvad inom sitt område … Tack Jimmy!

Retorikisk pepp 3.

Och för några veckor sedan valde Jocke Jardenberg att göra mig till featured blogger där han skrev så här:

Dagens #featuredblogger sysslar med något som vi alla borde bli bättre på (och som absolut borde vara ett skolämne): Retorik. Konsten att tala.

Camilla Eriksson – Retorikiska – dök upp på min radar i Almedalen 2012, när hon punktbevakade de retoriska insatserna, något som också ledde till att hon belönades som en av de mer framträdande bloggarna den veckan. Gillar verkligen hur hon aktivt bevakar aktuella händelser,som Melodifestivalen, och skriver generöst om dem – men också hur hon blandar in stora frågor som konsten att säga Nej. Och kontroversiella frågor, som rör sig i retorikens gränsland:

Det finns analyser och sedan finns det analyser. Vad som blir kvar efter dissektionen handlar oftast om vem det är som analyserar och vad den personen fokuserar på.

Så, bli bättre på att få fram ditt budskap, insup en daglig dos retorik. Både på bloggen och via @retorikiska. Det här är Good shit™.

Hedrad över ditt utnämnande är undertecknad.

Firar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.