fbpx Skip to main content

David Bergman var en av dem som införde psyops i Sverige. Psyops? Jo, propaganda eller informationskrigsföring. I vårt samtal diskuterar vi hur det kan se ut i olika krigshärdar såväl som här på hemmaplan; vad vi svenskar gör i fredsbevarande syfte utomlands och vad som är viktigt för dig och mig.

Det är sällan min hjärna går på så sjukt högvarv när jag ansvarar för ett samtal som det gjorde igår hemma hos David vid hans köksbord. För det poppade upp frågor hela tiden samtidigt som jag inte ville avbryta hans flöde och leda honom i någon annan riktning. Om du upplever detsamma när du lyssnar, skriv ned frågan och mejla mig. Vi kommer att ses igen David och jag och fortsätta prata om detta. Jag känner på mig att det kan bli fler poddar också. För det tar liksom aldrig slut.

krigspropaganda-fran-1914-till-idag
36-timmar
Tack och lov kan vi läsa honom och andra som honom. Jag tänker närmast på boken Krigspropaganda Bergman skrivit tillsammans med några fler initierade. Du kan köpa den på exempelvis Adlibris eller Bokus. Dessutom har han skrivit en skönlitterär bok som kittlar: 36 timmar.

Vill du också prata direkt med David? Han doktorerar i psykologi vid Stockholms Universitet. Här hittar du Davids kontaktuppgifter.

Konstaterar Camilla som spanar på reklam, PR och alla annan omedveten och ofrånkomlig kommunikation utifrån ett retoriskt, semiotiskt och kommunikationspsykologiskt perspektiv. Häng med!

Gillar du inlägget? Klicka på hjärtat (okopplat räkneverk) och hjälp mig sedan att sprida det till fler!

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Säkerställ att du inte missar något! Gör som närmare tusen andra och skriv upp dig på nyhetsbrevet längst ned på sajten. Har du tur får du ett mejl fullspäckat med retoriska, semiotiska och kommunikationspsykologiska tankar och tips varje månad. (Och jag lovar att din mejl inte kommer att användas för något annat ändamål eller någon annan avsändare.)

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.