Kursinnehåll.

Ska du bli riktigt vass är det bara att slipa på detaljerna.

Upplägg.

Vad är det politikerna gör som gör att vi berörs? På vilket sätt lägger en processadvokat upp sin utfrågning så att vittnet berättar just det som gagnar advokatens klient? Hur är reklam utformad för att du ska känna ett behov av att köpa?

Vi specialstuderar retoriska och semiotiska metoder för att påverka. För att om du förstår hur de fungerar kan du börja nyttja dem själv. Redan samma dag. Det handlar om språkliga bilder, mönster och beteckningar så att du kan formulera dig på det sätt målgruppen premierar högst. Och mycket mer.

Det finns forskning som visar på hur vi människor lär oss saker och ting. Översatt till den retoriska situationen vill du att folk ska komma ihåg det du pratar om. Under denna utbildning går vi igenom de mest effektiva sätten att bygga ett budskap som andra minns, låter sig påverkas av och sprider vidare i sammanhang där du inte finns.

Upplever du att din röst ibland sviker dig eller att du önskar du kunde tala lite starkare så att alla kan höra vad du säger? Vi kommer att gå igenom både hur du värmer upp inför enskilda taltillfällen och hur du övar upp din röst så att den bär dig var du än befinner dig.
Säger din mun en sak och din kropp en annan? Det ska vi ändra på. Vi låter återigen forskningen hjälpa oss förstå hur vi på bästa sätt tränar kroppen att hålla med om vårt budskap. Och sedan övar vi.

Att stå inför andra och tala brukar vara ångestladdat. Det är just därför du kommer att få chans att träna på att leverera utan att ha lagt ned flera timmar på förberedelse. Inte nog med det, vi andra kommer att ge dig återkoppling så att du blir medveten om hur andra uppfattar dig. Utifrån det får du sedan en personlig utvecklingsplan.

Slutligen tränar vi på att analysera det talade och det skrivna ordet utifrån flera retoriska metoder. För att om du lär dig läsa mellan raderna och höra det som sägs bortom orden kommer du att lättare att påverka rätt personer med dina egna budskap. Och det är det allt egentligen handlar om.

Innehåll.

Du lär dig olika sätt att skapa bilder med ord.
Vi tränar på flera typer av mönster i språket.
Vi tittar ingående på hur och när vi nyttjar neutrala ord och ord som sticker ut och sticker till.
Du får kunskap om hur du bygger ett budskap så att mottagarna kommer ihåg din poäng.
Vi går igenom hur du på bästa sätt värmer upp och drar nytta av din röst.
Du får insikt om hur du kan styra din kropp att arbeta för dig.
Du får framföra en egen dragning och få återkoppling, både från andra deltagare och från Camilla.
Du filmas – om du vill.
Du får öva på tre olika retoriska analysmetoder.
Du går hem med enkla, relevanta och effektiva verktyg för att skapa kommunikation som går hem hos målgruppen.

Denna halvdagskurs fungerar ypperligt som eftermiddag till

Överlevnadsretorik

Jag är intresserad av att gå den här utbildningen i Retorikiskt finlir.

Kul! Kontakta mig så tittar vi på pris beroende på hur många ni är och tid för utbildningstillfälle.

Hör av dig

Utbildar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.