Kursinnehåll.

Tro mig, den här halvdagen är fylld med förenklande nyttigheter.

Den här halvdagskursen i retorisk överlevnad är för dig som känner att du ibland måste skriva något eller måste framföra något och det bara säger stopp. Om det här med skrivkrampen inte löser sig genom goda förutsättningar eller inspiration.

I den här retorikutbildningen bryter vi brutalt ned alla måsten till ett överskådligt hantverk. Den är så konkret och fylld med verktyg att du efteråt kan sammanställa en checklista med ”att-göran” – om du vill.

Upplägg.

Innan vi börjar med det finstilta guidar jag dig genom hur vi människor fungerar rent psykologiskt i det kommunikativa sammanhanget. Den stora bilden i det lilla formatet.

Sedan strukturerar vi förarbetet. För det är så lätt att bara kasta sig in i den färdiga leveransen. Tänk först.
Ungefär 80 procent av arbetet handlar om förberedelsen. Vad är ditt syfte? Vilka tillhör din målgrupp? Och hur når du dem bäst med ditt budskap? Du får lära dig en retorisk metodik som kommer att hjälpa dig nå ända fram – varje gång.

Nu när du vet vem det är du vänder dig till tittar vi närmare på hur du argumenterar bäst för din sak. Är det läge att bygga argumentationskedjor? Ska du satsa på underbyggda påståenden eller är det bäst att argumentera genom ordens ton? Vi går igenom vad ett argument egentligen är, hur du identifierar vilka argument som biter bäst och i vilken ordning du levererar dem. Relevansen – det är den du vill åt. Oavsett om du skriver en debattartikel, pitchar eller förbereder en debatt.

Vi gör övningar för att boosta kreativiteten. För det gäller att vara trovärdig, att lyfta nyttan för den du vill påverka och väcka känslor för att hen ska ändra sitt beteende.

Och det räcker inte. För om du levererar ovan nämnda i en salig oordning kommer du ändå ingen vart. I denna överlevnadskurs får du lära dig hur du lägger ut ett spår som din publik enkelt kan följa. Ja, vi talar om den berömda röda.

Mål med utbildningen.

Du får lära dig hur människor rent psykologiskt tar emot budskap så att du kan optimera ditt eget.
Vi går igenom ångestens betydelse för ett framgångsrikt budskap.
Vi tittar närmare på begreppet ”stanna innan”.
Du tränar att arbeta efter en retorisk metodik som hjälper dig finna syfte, målgrupp, ta fram effektiva kanaler och hur du bäst når fram med ditt budskap.
Du får arbeta kreativt med olika grader av krävande övningar som hjälper dig ta fram dina argument.
Du lär dig identifiera dina bästa argument, i vilken ordning du bör dra dem för störst genomslagskraft och du får med dig tre olika sätt att bygga dem.
Denna halvdagskurs fungerar ypperligt som förmiddag till utbildningen Retorikiskt finlir.

Denna halvdagskurs fungerar ypperligt som förmiddag till   Retoriskt finlir

Jag är intresserad av att gå den här utbildningen i överlevnadsretorik

Strålande! Kontakta mig så tittar vi på pris beroende på hur många ni är och tid för utbildningstillfälle.

Hör av dig Utbildar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.