fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Ord är fortfarande makt

By 11 januari, 2012No Comments

Det här med att beteckningar och hur de styr våra val – omedvetet eller ej. Ord är fortfarande makt.

Jag gillar inte dig bara för att jag följer dig på twitter. Men för att få information från dig på Facebook måste jag lägga in en positiv värdering för att bli antagen. Eller accepterad. Hur känns de orden? Är jag i England behöver jag känna mig tillräckligt avslappnad att trycka på like. Men in Frankrike älskar jag din sida (je t’aime).

Självklart handlar det om kultur och vilken tolkning kulturen du befinner dig i gör av orden. För mig som inte är en särskilt svensk svenska föredrar jag det neutrala att följa. Ingen värdering, bara ett intresse.

Och det är fler som följer mina twitterkonton än som gillar min sida på Facebook.
Såklart.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.