fbpx Skip to main content
#Blogg100

Nätkärlek.

By 7 februari, 20132 Comments

NätkärlekDet finns dagar då man känner att man vill lyfta andra människor och projekt. Idag är en sådan dag. Idag ska jag ösa nätkärlek över en man, två kvinnor och en grupp. Som alla är värda dina ögon.

Den första är en kvinna som jag trodde att jag känt i nästan hela mitt liv. Vi träffades första gången när vi var nio år. Jag vet inte hur många timmar jag suttit och druckit te och ätit rostad fralla med mycket smör på med denna kvinna. När vi blev lite äldre startade vi ett band. Hon spelade trummor; jag sjöng och spela elgitarr. Så många timmar vi har övat ihop. Ändå kände jag henne inte. Nu bloggar hon. Läs. Inte bara för orden utan för orden och allt som sipprar fram där emellan. Och rent retoriskt är hon grym på rubriker: Cecilia Degerman. Svart nonsens och prunkande rappakalja.

Den andra är en man som jag inte egentligen känner. Ens nu. Vi träffades första gången i höstas. Jag skulle till hans stad i höstas och drog iväg en tweet på vinst eller förlust: Har du tid och lust att ses? Vi satt någon timme över en varm kopp och orden, de där som först beskrev hans sorg så vackert att det gjorde ont i mig hade bytts ut mot de sprudlande, studsiga som ändå lyckades andas ångest – fast på ett lyckligt sätt. Copywriter till yrket. En av Sveriges innerligaste och vassaste skribenter. Läs, bara läs. Läs lyckan, läs själen som tvivlar och sedan riskerar allt. Läs Andreas Johansson.
What’s up Anjo?

Den tredje är en kvinna jag har börjat lära känna. Jag visste vem hon var i hennes förra liv. Vi sprang ihop genom slumpen som inte är någon tillfällighet. Sedan dess har vår dialog om saker som faktiskt betyder något satt spår i mig. Spår som fördjupas och förtydligas allteftersom tiden går. Hon är vice ordförande på Fojo Media Institute, styrelsemedlem i World Editors Forum och f.d. chefsredaktör på Norran. Idag kan du läsa Anette Novak på i, Novak.

Dagens sista nätkärlek går till en grupp människor som sa ja direkt innan jag ens hade hunnit pitcha klart min idé. Det är en spridd skara som jag känner. Vissa mer än andra. Det de har gemensamt är att de är riktigt duktiga på det de gör, de är bra på att skriva och vi delar lusten av att dela med oss. Det är nationalekonomen Andreas Bergh, psykologen Mattias Lundberg, politikern Mathias Sundin, forskaren Emma Svensson, digitalstrategen Fredrik Lyreskog, analytikern Leif Jansson och talskrivare Camilla Eriksson. Tillsammans är vi de Libris.

Beundrar Camilla

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.