fbpx Skip to main content

Retorikiska goes Almedalen

För åttonde året i rad kommer undertecknad att dekonstruera och analysera partiledarnas tal i Almedalen utifrån ett retoriskt, semiotiskt och kommunikationspsykologiskt perspektiv. Du kommer att kunna ta del av dessa analyser genom podden, genom ett seminarium på fredagsmorgonen, genom ett livesänt sammanfattningssamtal på söndagskvällen och naturligtivs dagligen genom denna blogg.

Dessutom har jag startat ett Instagram för alla dessa dekonstruktioner av framförallt grafisk kommunikation som väcker min nyfikenhet och intresse. Följ Dekonstruerat på Instagram så missar du inget.

Retorikiska podden.

Varje morgon utom under fredagen kommer jag att sitta tillsammans med en gästanalytiker och samtala om gårdagens partiledartal. Till min hjälp har jag några skarpa, initierade och spännande personer.

Liberalerna gästanalyseras av Stina Morian, politisk expert.
Centerpartiet analyseras tillsammans med Johan Ingerö, fd presschef för KD och numera ansvarig för välfärdsfrågor på Timbro.
Socialdemokraternas tal benas ut tillsammans med Günther Mårder, VD Företagarna.
Kristdemokraterna dekonstrueras med Anna Nellberg Dennis, första vice ordförande Polisförbundet tillika EUROCOPs tidigare ordförande.
Miljöpartiet analyseras tillsammans med Maggie Strömberg, Ekot SR.
Moderaterna tar jag mig an ihop med Mikaela Valtersson, vice VD Kunskapsskolan med historia inom (MP) och Friskolornas Riksförbund.
Slutligen bryter jag ned Vänsterpartiets partiledartal i Almedalen tillsammans med Anders Wallner, Miljöpartiets tidigare partisekreterare.

Poddarna kommer att släppas varje dag vid 11-snåret. Du kan lyssna via iTunes, ta RSS-flödet eller lyssna direkt på #retpod från bloggen.

Hur talar makten?

Är det så att du gärna vill lyssna live när jag gör en sammanfattande retorisk och semiotisk analys av veckans partiledartal dyker du in i Nowas & Resumés trädgård bakom Donners på Kronstallgränd 4 på fredag morgon 9.00-10.00. Det är Sveriges kommunikatörer som anordnar detta för andra året i rad.

Vill du veta vilka fler som kommer? Kolla in och anmäl dig själv på Sveriges kommunikatörers facebook-event.

Årets Digitala Kommunikatör 2016.

På fredagen kommer vi även att utse Årets Digitala Kommunikatör i Almedalen – ett pris instiftat av Springtime och Notified. Springer du på något värt att uppmärksammas gör du det bäst genom att antingen twittra ditt förslag med hashtaggen #digkom16 eller kontakta någon av jurymedlemmarna direkt: Karin Bäcklund (Springtime), Pär Lagerström (Notified), Jonas Morian (Ledarna), Rolf van den Brink (Dagens Opinion) eller så kontaktar du mig.

Almedalsveckan 2016.

Tillsammans med Niklas Myhr – the Social Media Professor och en hemlig gäst analyseras Almedalsveckan 2016 ur ett kommunikativt perspektiv. Och allt spelas in och sänds söndag kväll efter talet av Björn Falkevik, Social Video Ninjan.

Vilken vecka! Om jag vore du skulle jag se till att följa Retorikiska i sociala medier för att säkra att du inte missar något.

Retorikiska på facebook  Retorikiska på twitter  Retorikiska på LinkedIn

 

Peppar Camilla Eriksson, retorikiskan

Jag vill låta smartare!
Strålande, bara att signa upp >

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.