fbpx Skip to main content

Vill du bli bättre, snabbare, mer strukturerad, mer kreativ och formulera dig stiligare när du skriver? Vill du lära dig när du har tid och få personlig återkoppling på dina texter? Då är det för dig jag har skapat den här distanskursen i retorikiska.

Hur flirtar du bäst med din målgrupp? Vi talar kommunikationspsykologi. Det gäller att förstå hur vi människor interagerar, vad som krävs för att vi ska komma ihåg ditt budskap och hur vi låter oss påverkas.

När och hur säger vem vad, och varför? Retorik. För det finns ett strukturerat sätt att jobba fram en text som gör det enklare och snabbare att finna orden som lockar lusten. Att fortsätta läsa.

Argumentation eller association? Semiotik. Du får lära dig hur du manipulerar orden så att mottagarna börjar nynna på din sång.

Under tio veckors tid kommer du att få 28 kursbrev med teori, övningar och exempel som inspirerar samt möjlighet att få återkoppling på 7 större inlämningsuppgifter. Om du vill.

Du kommer att få öva på att skriva med olika stilnivåer och tonalitet, för olika målgrupper, som olika avsändare i olika kanaler och sammanhang. Du kommer att få vrida och vända på orden tills de är upp-och-ned och sedan hela vägen tillbaka igen. Fast på ett nytt sätt. Vi kommer att röra oss mellan olika genrer och du får alltid individuell återkoppling. Du kommer att få jobba hårt – om det är det du är ute efter. Annars kan du välja ett mindre tidskrävande spår.

Vill du även få återkoppling på din presentation? Du får filma och skicka in eller köra live via nätet en kortare presentation för återkoppling. Om du har lust.

Denna distanskurs leds av Camilla Eriksson, retoriker, författare och talskrivare. Hon agerar talskrivare och retorisk coach för politiker, för ämnesexperter som ska tala på konferenser och för programmet ”Livet blir bättre” på TV3 åt kända människor som har haft det tufft på olika sätt men vars liv nu är bättre. Camilla är medarbetare på Språktidningen och lite nu och då hoppar hon in som retorisk analytiker på TV4. Hösten 2011 kom hennes första bok: ”Retorikiska. Om kommunikation i allmänhet och retorik i synnerhet.” ut på Liber förlag och nummer två håller på att formas.

Kursbreven.

Tjugoåtta till antalet, två till tre per vecka och uppdelade efter följande områden:
Orden som är makten. 3.
Orden som är lösningen. 3.
Orden som är tiden. 3.
Orden som är konsten. 12.
Orden som är förståelsen.7.

Kursinformation.

Sjätte öppna omgången av denna distanskurs börjar i slutet av september 2014. Om det är så att ni är några på ditt företag som vill starta och gå kursen tillsammans vid något annat tillfälle är det bara att höra av sig så löser vi det.

Datum: Måndag 28 september – fredag 4 december, 2015. Deadline för sista inlämningsuppgiften är måndag 14 december.
Tid: Dygnet runt.
Hur? Webbaserad lösning.
Individuell återkoppling: Löpande.
Pris: 12 900 exklusive moms.
Anmälan och frågor: Mejla Camilla

Välkomnar Camilla

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.