fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Bok och bibliotek. Torsdag.

By 28 september, 2012augusti 24th, 2015No Comments

Min första dag på Bok och biblioteksmässan här i Göteborg har varit intressant, givande och rolig. Naturligtvis med böcker så långt jag ser. Men det är i samtalen med människorna, författarna, förläggarna de präntade orden fylls av mening.

Dagen inleddes med att jag samtalade om talskrivning och retorik med en av förläggarna på scenen i Libers monter. Han bad mig att ge tre korta tips på vad du bör tänka på när du ska skriva en text eller hålla ett tal. Så här kommer de:
Vet vem du avser att tala med om vad. Och strukturera detta.

Med ett späckat talarschema i montern hängde jag kvar för att lyssna på författarkollegan Linus Jonkman som talade om talang 2.0. Han har läst forskning kring talanger – vilka är dem? Och hur optimerar du din egen talang? Bästa rådet att följa för att lyfta talanger runt omkring dig är att berömma och återknyta till något personen i fråga kan påverka. I samtalet som följde efteråt insåg vi att vi har mycket att tala om så jag kortintervjuade honom. Snart på en blogg nära dig.

Några timmar senare var det dags för Erik Wetter att tala om förhandlingsteknik. Hans bok Förhandlngsbart: En metodbok i förhandlingsteknik är för övrigt text jag varmt rekommenderar. Jag skrattade gått åt hans kluster kring sheriffen och pokerspelaren.

Vid halv tre var det äntligen dags för lunch, vilken intogs med alltid lika intressanta Mattias Åkerberg, aka Please Copy Me. Det är klart vi ska göra saker ihop. Han från reklamhållet och jag från talskrivarhållet. Kul kommer vi att ha!

Och kul var det även när SVT Forum kom och ville intervjua mig kring min roll som talskrivare. Och författare.

Park är tydligen torsdagens hängställe och där sprang jag på en annan mycket rolig man: tyghunden Snuff:s pappa. Om du inte redan har denna bok i din ägo: köp. Vet du inte vad du ska ta med dig på fina middagen? Köp några till.

Och på väg ut från ovan nämnda ställe springer jag på skarpa Jessica Gedin från Babel. Min vana trogen att tilltala människor jag vill prata med slog jag till även en kväll som denna. Vi bestämde att tala mer på lördag. Jag hoppas vi får våra kalenderprogram att synka.

Konstaterar störttrött Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.