fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Bok och bibliotek. Fredag.

By 5 oktober, 2012augusti 24th, 2015One Comment

Dag två på mässan och jag sprang runt i andras montrar, passade på att införskaffa nya böcker och tala med inspirerande barnboksredaktörer framförallt hos Rabén och Sjögren. Om du har sett filmen You’ve Got Mail med Tom Hanks och Meg Ryan vet du precis vad jag menar. Det ska bli spännande att höra vad min äldsta tycker om böckerna jag inte valt själv.

Fascineras över hur Bok och biblioteksmässan är Almedalen fast i mikroformat, på en ännu mindre yta, ännu mer koncentrerad. Och precis som i Almedalen kan du springa på något som du aldrig hittat på egen hand. I mitt fall är det boken Cirkoli av Patrik Stigsson. Jag har ingen aning om jag kommer att gilla denna halvgalna text, men flödet av orden på första sidan övertygade mig att byta mina kronor mot hans tecken.

I mitt förlags monter (Liber) mötte jag fem härliga människor och författarkollegor som jag imponerades av:
1. Peter Siljerud som talade om trender.
2. Lelle Pettersson som inte bara är utsedd till världens bästa idrottare – alla kategorier – inom det militära (med OS brons!) utan även inspirerande ledarskapsutvecklare.
3. Mattias Lundberg, leg psykolog, leg psykoterapeut pratade om sin och Anders Wahlbergs bok Jäkla människa. På norrbottniska. Jag var helt fast. Och faktum är att Mattias och jag kommer att göra ett projekt ihop. Återkommer, naturligtvis, i frågan.
4. Emma Pihl som är sprudlande och entusiasmerande. Som talar om ledarskap på ett djupt engagerande sätt. Häftig kvinna det där.
5. Carl Hall som skrivit boken Miljölkapitalisterna och som senast prydde omslaget på Veckans Affärer. Härligt Carl!

Dagen avslutades med ett drivande samtal med Andreas Johansson, grym copy på Valentin&Byhr som även bloggar på AnjoCity. Väl värd din tid. Han skriver så vackert att det gör lite ont i mig. Och idag fick vi äntligen tid att träffas och prata. På riktigt.

Tackar för dagen gör Camilla

One Comment

  • Anjo skriver:

    Tack själv – ett oerhört inspirerande möte på alla sätt och vis.

    Och tack för berömmet. Låt vara att det varit lite låg frekvens på skrivandet där, men det ska bli bättring snart (stay tuned).

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.