fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Årets julkalender – en mikrokurs i retorik

By 1 december, 2019december 5th, 2019No Comments

Varför julkalender?

När jag var liten brukade min mamma hänga upp små presenter i en julkalender som hon själv skapat i korsstygn. Det var inte dyra saker utan mer små manifestationer av kärlek till mig. Nu i vuxen ålder hänger jag fortfarande upp hennes tavla på min vägg i december. Öglorna vid varje datum gapar däremot tomma på presenter men fulla av minnen.

För några år sedan gjorde min lilla en julkalender till mig där hon bakom varje lucka har skrivit ned ett gulligt meddelande till mig. Även den är sparad.

Det här är min julkalender till dig. Jag älskar retorik och jag ser varje dag hur kunskaper i retorik gör vardagen enklare och tydligare för mina kunder, mina vänner och min familj. Därför tänkte jag i år att jag skulle göra retoriken extra lättillgänglig med en kortare beskrivning av varje del av retorikens parteslära – dvs. arbetsordningen i retorik.

Jag tar en retorisk aspekt varje dag. Allt du behöver göra är att följa Retorikiska på facebook, eller twitter, eller regelbundet komma tillbaka till bloggen. (Om det känns alltför intensivt för dig rekommenderar jag att du skriver upp dig på nyhetsbrevet längst ned till höger i simfoten så får du ett mejl med alla poster länkade när hela julkalendern är publicerad.)

Och om du blir nyfiken och vill läsa mer redan idag rekommenderar jag Härskarkalendern från 2016.

Årets julkalender är en mikrokurs i retorik.

För att du både behöver det och vill ha det. För att även om du missar några inlägg och glömmer det mesta kommer saker att fastna och det kommer att göra dig mer framgångsrik.

Jag har lagt upp årets julkalender som en mikrokurs i retorik – för att du ska kunna bli tydligare och påverka andra i högre utsträckning. Visst är du med?

En mikrokurs i retorik. På 24 dagar.

Alla inlägg i 2019 års julkalender:

  1. Uddlöst och poänglöst? Syfte saknas.
  2. Målgruppen Sverige! Eller målgrupper?
  3. Men vad vill du egentligen? Budskap ska vara tydliga.
  4. Sångerskan eller låtskrivaren? Att välja avsändare.
  5. När och var? Vi talar sammanhang.

Bild av Free-Photos från Pixabay

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.