fbpx Skip to main content
#Blogg100KurserTal

Voicefulness och retorik.

By 20 februari, 2013No Comments

Jobbar just nu med ett störtskönt gäng uppe i Norrbotten. Förra veckan körde vi många röstövningar. Det var ljuvligt att stå mitt i rummet och höra denna harmoniska kakofoni. För rösten är det många som glömmer när de förbereder sitt framträdande.

En enkel övning är att sjunga på R så mörkt du kan hela vägen upp till så ljust du kan och sedan ned igen. Som ett hjul. En annan effektiv bokstav är M. Känn hur m:et vibrerar i hela huvudet på dig. Om jag kunde skriva noter i det här programmet skulle du få en slinga på texten Mia och Marianne. Improvisera. För en uppvärmd röst låter mer övertygande.

Sedan har vi det här med att tänja rösten uppåt och nedåt dagligen för att kunna variera talspråket mer. Jag bad ett riktigt proffs visa hur man gör. Retorikiska presenterar Karin Sax Granlöf på Voicefulness:

Karin är en helt underbar person som jag sprang på för ett år sedan. Min vana trogen tilltalar jag alltid de jag vill tala med och nu har vi hängt, klickat och bestämt oss för att göra saker tillsammans. För att det är mycket roligare.

Den här gången ska vi hålla en heldagskurs i presentationsteknik. Vi kallar den Så får du din föreläsning att upplevas som en konsert. Det är nämligen det det handlar om. Varje gång.

Under tiden rekommenderar jag att du följer hennes blogg Voicefulness också.

Uppmanar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.