fbpx Skip to main content
#Blogg100Påverkan

The Girl Effect.

By 31 januari, 2013No Comments

Sell her bodySupport her family

The Girl Effect. Denna film har nu passerat mitt flöde flera gånger. Och jag ser den igen och igen. Och igen. Mitt yrkesmantra är att formen bär budskap – se till att den bär ditt. Denna korta film är mycket nära facit.

Inom retoriken talar vi om att inte bryta decorum, det passande. Och det är därför som det ofta är svårt att förmedla dessa hemskheter.
puts her at riskHIVSkärmavbild 2013-01-30 kl. 22.25.26

Vilka ord ska vi använda för att inte skrämma bort dig? Vilka fotografier kan vi nyttja? I det här fallet blir svaret ovanligt tydligt: Det ska vi inte.

Bilderna, de levande animationerna i denna film påverkar starkare än ord. För vi mottagare gör våra egna associationer.
Och de är värre.

Hjärnan funkar så att den inte accepterar ofullständighet. Den kommer att sluta cirkeln oavsett. Konsekvensen gör dig till medproducent av budskapet.

De valda bilderna får det att krypa i mig. Särskilt händerna som sträcker sig efter flickan. Obehaget sköljer över mig och mina muskler spänner sig. Kanske gör jag mig redo för kamp. För det kunde varit min mamma, min lillasyster, mina döttrar.

Vi har tur vi som bor i den här delen av världen. Vi som föddes till det här livet. Vi som tas om hand, vi som får gå i skola, vi som får välja själva hur vi vill leva vårt liv.

Det är lätt att glömma.

Minns Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.