fbpx Skip to main content
Föreläsningar

Talskrivaren höll tonsatt retorikföreläsning.

By 23 november, 2012augusti 24th, 20152 Comments

Igår talade jag på Ordens magi med Göran Hägg som moderator. Jag har vetat om denna konferens en längre tid och planerat långt i förväg vad min retorikföreläsning skulle handla om och i vilken form detta skulle ske. Där kan du tänka att jag stannade. Men icket. För i måndags började jag fundera på om jag inte skulle ta ut svängarna lite mer. Se vad dessa retoriker, kommunikatörer, journalister och andra ordnördar klarar av och framförallt om de tycker om det som går ett steg längre. Och då är jag inte känd för att vara stenkonventionell och bara leverera färdigtuggat som det är.

Det var med lite vånda jag ställde mig på scenen i Pelarsalen på Norra Latin och talade talskrivning genom att sjunga musik. Och jag hörde hur publiken drog efter andan när jag tog ton. Det hade de inte förväntat sig. Tonsatt retorik. Men jag gjorde det. Och publikens återkoppling var fantastisk. Det gör jag gärna om!

Genom en i publiken fick jag senare reda på att Göran Hägg hade sagt att ”Retoriker brukar inte vara bra på scen, men det var Camilla.” Jag tolkar det som att jag gick hem även hos docenten i litteraturvetenskap …

Andra som spelade på scenen denna novemberdag var Cecilia Frode (skådespelerska), Bertil Torekull (publicist och författare), Karin Milles (docent i svenska), Patrik Hadenius (chefredaktör Språktidningen) m.fl. Samtliga väckte tankar i mig och några kommer på bloggen här framöver.

Nynnar Camilla

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.