fbpx Skip to main content
politisk retorikretorik

Supervalåret på retorikiska.

By 13 januari, 2014No Comments

Ingen kan ha undgått att notera att vi i år röstar till Europaparlamentet, riksdag, kommun och landsting. Det är många personer som kommer att vilja få dig att lägga din röst på dem. Du kommer att överösas med information och mer eller mindre underbyggda argument. Om du lyssnar kommer du att bli minst sagt förvirrad.

Så vi gör så här. Jag drar mitt strå till stacken. Under hashtaggen #dagret kommer jag att ge dig ett talskrivartips, en retorisk analys, en språklig insikt eller en kommunikationspsykologisk inblick i hur du låter dig påverkas. Varje vardag. Så att du kan välja mer medvetet.

En gång i veckan skriver jag ett längre inlägg här på bloggen om veckans händelser eller något annat relevant.

Och jag behöver dig och dina tankar för att det här ska bli något utöver det vanliga. Ställ frågor till mig, gör mig uppmärksam på något som stör eller berör dig, ge mig uppslag. Jag nås antingen via facebooktwitter eller via mejl. Och sprid till alla du tror kan vara intresserade.

För retorik är grunden för demokrati. Jag tänker så här: Ju fler som kan mer om retorikens verktyg, desto fler vågar göra sin röst hörd. Och när det demokratiska samtalet får fler deltagare ökar demokratin i vårt samhälle. Dessutom är den välbyggda argumentationen lättare att följa och således lättare att analysera. När vi kan analysera och tolka ett budskap kan vi även ta ställning till huruvida vi vill låta oss påverkas eller ej. Och då är jag framme.

Om du gillade det här inlägget – skriv upp dig på mitt nyhetsbrev ”Retorikiskas funderingar” som du finner i högerspalten.

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Demokratiserar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.