fbpx Skip to main content
BokenMedia

Språktidningen recenserar Retorikiska

Slumpen är ingen tillfällighet brukar jag säga. Och ändå blir jag förvånad varenda gång det sker. Köper senaste numret av Språktidningen och bläddrar lite förstrött på tunnelbanan. Läser någon artikel. Njuter. Och så faller uppslaget med rubriken ”Tips läsvärt” upp. Så ser jag det : mina pärlor. Anders Svensson har skrivit om min bok!

Våga lämna tryggheten
RETORIKISKA
Camilla Eriksson (Liber)
I dag är analyser av hur politiker uttrycker sig nästan lika vanliga som analyser av vad de säger. När politiken inte bara handlar om ideologi och sakfrågor, utan också om personlighet, är det inte underligt att viktiga tal skärskådas. Vilken talare som övertygar åhörarna – och varför – blir en naturlig diskussion, där retorikexperterna är lika självklara som statsvetarna.

Camilla Eriksson försöker i Retorikiska att visa vägen till ordets makt. Läsaren bjuds på konkreta råd, gott om exempel och en rejäl dos retorisk terminologi. Och kanske det mest matnyttiga: en skräcklektion i konsten att söva sin publik. Men den som inte stelnar likt en hare i bilens strålkastarljus, undviker att behålla samma röstläge och vågar lämna punktlistornas trygghet har alla förutsättningar för att fänglsa åhörarna. Sedan är det nästan bara att prata på, argumentera och omvända.

Återger glad Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.