fbpx Skip to main content
KurserPåverkan

Så får du din föreläsning att upplevas som en konsert.

By 13 januari, 2013november 12th, 2013No Comments

Tillhör du kategorin människor vars röst upphör att existera, vars kropp inte längre kan kontrolleras och vars förmåga att producera ord i princip försvinner när du ska ställa dig framför folk och tala? Eller önskar du bara att du var lite bättre på att framföra ditt anförande? Då är det här kursen för dig. Presentationsteknik som du aldrig har hört det förut.

De flesta av oss har arbeten som innebär presentationer av olika slag inför fler eller färre människor. Och många av oss tycker att det är lika jobbigt/tråkigt/svårt/ångestfyllt/superroligt varje gång. Det finns enkla, lättillgängliga verktyg och strukturer som kan hjälpa dig att vända en trist föreställning till en beljublad konsert och för att du verkligen ska lära dig blandar vi teori med praktik och analys. Så ja, du kommer att få ta ton. Om du vill.

Under en heldag drillas du av två proffs från var sitt håll: sångerskan tillika sång-och körpedagogen ser till att rösten din förmedlar rätt känsla och rätt styrka. Retorikern och talskrivaren hjälper dig med orden. För formen bär budskap – se till att den bär ditt.

Du får verktyg för att ta fram och bygga ditt framförande så att påverkan blir stark.
Du lär dig att kontrollera din publik och förbereda dem på vad som komma skall.
Du tränar på att strukturera din framställning så att den upplevs som en lyckad konsert.
Du får metoder att formulera dig så att rösten och kroppen följer orden. Och tvärtom.
Du lär dig hur du ska lägga upp det så att både du själv och din publik kommer ihåg vad du talar om.
Du tränar på att framföra och på att analysera andras framföranden.
Och du tränar på knep att ta till för att få åhörarnas hjärnor att le även om du inte är Sveriges främsta stand-up-komiker.

Kursledare

Karin Sax Granlöf, sångpedagog, röstcoach och körledare på Saxess har bl a arbetat som klassisk sångerska i Kammarkören Pro Musica, Radiokören och Voces Nordicae och som jazzsångerska med egen kvartett. 2009 grundade Karin företaget Saxess, där hon arbetar med röstcoaching och presentationsteknik, körsång på företag samt workshops i Voicefulness – mindfulness och röstteknik. Karin har 20 års erfarenhet som pedagog, dirigent och sångerska.

Med sig har hon studier i musikvetenskap från Göteborgs universitet, sångpedagogik med klassisk inriktning och fördjupning drama från Musikhögskolan i Göteborg, examen i körpedagogik från Kungliga Musikhögskolan, Stockholm och utbildning till mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter, fördjupning Mindfulness på arbetsplatsen.

Camilla Eriksson, talskrivare, retorisk coach och analytiker på Retorikiska arbetar med PR, kommunikationspsykologi och retorik. Som talskrivare har hon arbetat för politiker, näringsliv och media, bl.a. för TV-programmet ”Livet blir bättre” (TV3), hon skriver för Språktidningen och syns nu och då som retorisk analytiker i TV4:s Nyhetsmorgon. 2010 lämnade hon en av de stora PR-byråerna för att starta Retorikiska.

Camilla har lärarexamen, mastersstudier i pedagogik och psykologistudier från Kanada. Dessutom diplomerades hon som summa cum laude från IHR – Institutionen för reklam och PR (Stockholms universitet) och under Almedalsveckan vann Eriksson silver i Årets Almdalsblogg, både 2012 och 2013.

Kursinformation

Datum: öppen för bokning
Tid: heldag
Pris per person: 5 900 kronor exklusive moms. I priset ingår frukost, lunch, mellanmål och boken ”Retorikiska. Om kommunikation i allmänhet och retorik i synnerhet.” (Liber).

Jag är intresserad av att gå den här kursen i presentationsteknik.

Strålande! Mejla eller ring så bokar vi in ett kurstillfälle.

Utbildar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.