Den här föreläsningen eller halvdagskursen i härskartekniker är för dig som känner att du ibland befinner dig i situationer där andra människor beter sig på ett sätt mot dig som inte är okej.

Det kan handla om att du inte får uppmärksamhet när du talar på möten, att ingen verkar läsa dina mejl, att andra gör sig lustig på din bekostnad, att dina kollegor tydligen har möten som behandlar frågor som du har delansvar för utan att du blir inbjuden, att oavsett vad du gör blir du bestraffad, att du börjar tro att anledningen till att ingen någonsin lyssnar på dig bara handlar om dig och din egen inkompetens, att du möts av ilska och aggression när du påpekar att någon annan har undlåtit att göra det hen skulle, att du får kommentarer om ditt utseende som om det korrelerar med din arbetsprestation, att du har överordnade som bara är trevliga och snälla mot dig när de ber att du ska göra något utöver din tjänstebeskrivning etc. Listan som kan skrivas är oändlig. Och jag har inte ens gått in på hur härskartekniker ser ut i privatlivet ännu.

Upplägg.

Vi tittar närmare på de av Berit Ås klustrade härskarteknikerna osynliggörande, förlöjligande, undanhållande av information, dubbelbestraffning, påförande av skuld och skam, objektifiering, våld eller hot om våld samt adderar det här med att vara snäll. För det är inte alltid så snällt.

Jag tar exempel både från politiken, näringslivet och den privata sfären för att se hur dessa olika härskartekniker kan se ut. Sedan går vi igenom några olika modeller för hur du på bästa sätt neutraliserar dessa. Slutligen får du träna i olika scenarioövningar på att möta oacceptabla kommentarer med orden som neutraliserar härskarförsöket.

Kanske har du redan flera situationer som du varit med om som du skulle vilja få hjälp med att bearbeta genom neutraliseringsmodeller? Ta med dig dina erfarenheter så låter vi gruppen gå lös på dem. Detta gör dig bättre förberedd för framtida härskarattacker.

Mål med utbildningen.

Du får lära dig hur olika härskartekniker fungerar.
Du lär dig identifiera härskartekniker så att du inte längre tar på dig skuld som inte är din.
Du får lära dig olika modeller för att neutralisera härskarteknikerna.
Du tränar att bemöta härskartekniker på ett konstruktivt sätt i autentiska situationer.

Som halvdagskurs fungerar detta upplägg ypperligt som eftermiddag till

Hur du får andra att göra som du vill.

Jag är intresserad av att gå den här utbildningen i härskartekniker.

Kul! Kontakta mig så löser vi det.

Jag vill anlita Camilla!

Utbildar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.