fbpx Skip to main content
politisk retorikretorik

#polret rekommenderar seminarier tisdag.

By 1 juli, 2013augusti 24th, 2015No Comments

08.00-09.30 Ett läslyft för Sverige – från ord till handling.

Folkbildning om ett läslyft för Sverige – från ord till handling. Allas tillgång till sitt språk är en hörnsten i demokratin. Litteraturutredningen visar på sjunkande läsförståelse och förstärkta klassmönster i läsandet i stort. Vi vet att barns och vuxnas läsande hänger samman och att uppsökande verksamhet riktad till läsovana grupper har stor betydelse. Vad kan stat, kommun och civilsamhälle göra för att gå från ord till handling med ett läslyft för Sverige? (ABF.)

Restaurang Hamnplan 5, Terrassen.

09.30-10.30 Varför är politiker så okända för sina väljare?

Jenny Madestam (statsvetare), Torbjörn Sjöström (VD Novus), Lena Mellin (Aftonbladet), Lars Stjernkvist (Kommunalråd (S) Norrköping), Tomas Rudin (oppositionsborgarråd (S) Stockholm) modereras av Harald Ullman.

Ullman PR:s paviljong bredivd SVT och kårhuset Rindi.

10.00-12.00 Speedating mellan företagare och politiker.

Är du företagare har du fyra minuter på dig att beskriva hur din verklighet ser ut och sedan diskutera med politikerna hur företagsklimatet kan förbättras.

Wisby Strand Congress och Event. Donnersgatan/Strandvägen.

10.00-12.00 Debattle. Behöver svenska museer fler volontärer?

Riksutställningar bjuder in till ett Debattle om risker och möjligheter med fler volontärer på svenska museer. Vad säger Riksantikvarieämbetets generaldirektör? Och ledaren för Googles samhällspolitiska analysgrupp? Se dem i ett slag om publikens röster! Och Camilla är retorisk domare med uppmaning att vara hård i sina bedömningar …

Gratis buss till RU från Hamnplan 9.30. (Artillerigatan 33A utanför Österport.)

10.15-11.30 Är det partiledarna som avgör valet?

Mona Sahlin, K-G Bergström samt VD:n och Head of Public opinion Analysis från Demoskop Anders Lindholm och Per Nilsson talar om partiledarnas förändrade roll och huruvida det ställs andra krav på kvinnor än på män. Med mera.

Kilgatan bakom Wisby Hotell.

14.30-16.00 Får man ljuga i PR?

Kupper, trick och bluffar. Vad är PR egentligen, och får man luras för att skapa uppmärksamhet? Debatt om trovärdighet, arbetsmetoder och kommunikatörens ansvar. Tre debattörer för, tre emot, och det är publiken som avgör vilken sida som har trovärdigast argument. Camilla modererar och gör en retorisk bedömning, Emma sitter i panelen tillsammans med Jerry Silwer, Anette Novak, Simon Strand m.fl.

Kilgränd (bakom Clarion Hotel Wisby).

#polretar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.