fbpx Skip to main content
Almedalenpolitisk retorikTal

Politiker – våga stå upp!

By 5 juli, 2012juli 20th, 2012No Comments

Känd från väldigt många sammanhang – ökänd från andra. Så introducerades Karin Adelsköld idag av moderatorn och sig själv. Vilket är väldigt talande för en av Sveriges bästa komiker. Nu har hon skrivit en bok i ämnet ”att vara rolig”. Jag tycker alla våra politiker ska köpa den och studera den noga. Exemplaret Karin håller på bilden är mitt eget personligt signerade. Det behåller jag.

Karin menar på att det inte är svårt att vara rolig och att alla kan. Allt som krävs är träning, träning och ha gott självförtroende. Och har du inte det sista får du det av endorfinet efter ditt första inducerade skratt.

Hur du hittar det roliga? Sök i det mörkaste i dig. Det är ur allvaret som humor tittar fram. Det finns en anledning till uttrycket ”att skratta åt eländet”. Att försöka upprätthålla en bild av glad, duktig, trevlig, kåt och tacksam kvinna kommer inte att ge dig skratten. Säg istället hur det är. På riktigt. Det var så Adelsköld blev rolig. Humor handlar om att bjuda på dig själv. Och om du ler förstår andra att det är okej att le.

Så Lööf, Löfvén och Hägglund: Nu när ni håller tal fredag, lördag och söndag struntar ni i att försöka forcera fram istar. Och gör er heller inte lustig på andras bekostnad. Prata om vardagliga saker på ett ovardagligt sätt ska ni se att det löser sig. Annars kan ni be om humorcoachning av Karin. Jag vet att hon ställer upp.

Ler Camilla

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.