fbpx Skip to main content
Föreläsningar

Ordens magi.

By 19 september, 2012No Comments

Den 22 november talar jag på Ordens magi. Det är en heldagskonferens med undertiteln: Om vinnande och säljande språk. I år handlar Ordens magi om ”slagkraftiga formuleringar och konsten att uttrycka sig intressant och minnesvärt. Och självklart om språket här och nu i vår tid.”

ORD SOM LYFTER, ORD SOM FÖRTRYCKER, VÄRDELÖSA ORD, VÅGADE ORD, TVÄRSÄKRA ORD, ORD SOM SKÄNKER LYCKA, ORD SOM ÄR OÅTERKALLELIGA, ORD SOM ÄR FARLIGA, ORD SOM ÄNDRAT INNEBÖRD, ORD SOM KRÄNKER, ORD SOM TRÖSTAR.

Göran Hägg, docenten i litteraturvetenskap är moderator, Cecilia Frode, Bertil Torekull, Patrik Hadenius och Karin Milles är några av talarna. Och på en konferens av ordnördar, med ordnördar för ordnördar är det inte mer än rimligt att både rubrikerna och beskrivningarna är extra vässade. Vi har ”En stjärt på himlen”, ”Leva för att skriva eller skriva för att leva” (f.ö. stilig antithesis), ”Hitta, fatta, gilla”, ”Ett mördande samtal” och ”Från morgonrodnad till wikipetter”. Men innan Hägg får ”Sista ordet” har även undertecknad talat. ”Retorikiska – för ord är makt” svarar på frågan: Vad betyder hjärtlig smärta i dur? Och är en reflekterande komposition över klangens betydelse för resonansen av dina ord.

Jag hoppas jag gjort dig nyfiken. Här kan du läsa hela programmet. Och så hoppas jag vi ses den 22 november.

Talar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.