fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Internationella flickdagen.

By 11 oktober, 2012No Comments

Idag är det den internationella flickdagen och från alla olika delar av media rapporteras det om flickors i vissa fall bedrövliga livssituationer världen över. Jag läser till exempel om Malala Yousafza, den blott 14-åriga flickan som bloggat för BBC sedan hon var 11 om hur talibanerna i Pakistan höll Swatdalen i skräck: ”Vi var rädda för att de skulle kasta syra i ansiktet på oss eller kidnappa oss. De var barbarer, de kunde göra vad som helst.” 

Jag är stolt, glad och tacksam för att det land mina döttrar växer upp i inte alls hämmar kvinnors kognitiva och kreativa utveckling. Så mota Jante och låt mig nu sjunga mina medsystrars lov en stund. Det finns så många begåvade, hårt arbetande, framgångsrika kvinnor jag vill lyfta idag. Utan inbördes rangordning:

Anette Novak, journalist med ett samhällsdriv som imponerar.

Rebecca Krus, hållbarhetskommunikatör av rang och en omtänksamhet kring barn och övrig omgivning som aldrig tar slut.

Jenny Sonesson, pol sak hos minister Birgitta Ohlsson. Båda två arbetar oförtröttligt för mänskliga rättigheter i allmänhet och minoriteter och förtrycktas i synnerhet.

Anna Ryott, generalsekreterare för SOS Barnbyar. För hennes oförtröttliga arbete för barns möjligheter.

Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen som dagligen söker jämställa samhället lite mer.

Martina Lind för hennes arbete med Politometern. Hon gör den digitala politiska sfären tillgänglig för alla andra.

Jag tänker fortsätta uppdatera denna bloggpost under dagen. Hjälp mig gärna i kommentarsfältet!
Ber Camilla

Får följande från @Johan_Groth: @Retorikiska Lägg till Rebecka Prentell, ung och dynamisk ordförande i #sverok som driver frågor om mångfald och demokrati varje dag!” Såklart jag gör.

Madeleine Leijonhufvud, professor i straffrätt, bör naturligtvis finnas med på denna lista. En skarpt argumenterande kvinna som bl.a. driver frågan om lag om samtycke vid sex.

För fotot står Reuters som jag hoppas låter mig använda denna bild i syftet att sprida kunskapen om hennes fruktansvärda öde.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.