fbpx Skip to main content

Jag har alltid älskat böcker. Först var det sagorna som fängslade mig. Svärtan som fyllde sidorna blev till bilder i mitt sinne och jag, jag fick följa med på äventyr. Numera är snarare äventyret att få följa med tankegångarna, hitta nya vindlingar, röra mig i andra rum än var jag vanligtvis befinner mig.

Den här nyfikenheten, intresset för utveckling och förkovran delar jag med många fler.

Några har jag samlat med mig på de Libris. Om böcker. I bokbloggsformat. För att i vårt svenska högpresterande liv har vi inte obegränsat med tid över att gå kurser för att stilla nerven som vill växa fler dendriter, fler möjligheter att koppla ihop sig med andra, utvecklas. För att vi vill att fler ska kunna få ta del av kunskapen som finns i dessa böcker. Eller forskningsrapporter för den delen. En slags fortbildningsblogg som folk alltid har access till. Och om de sedan väljer att köpa boken och läsa mer är inga gladare än vi.

Vi skriver om böcker vi tycker om. Vi skriver om det som inspirerar oss, insikter vi nås av och verktyg vi anser vara värdefulla för andra att ta del av. Och allt detta gör vi av egen fri vilja på vår fria tid. När jag skriver detta har vi ingen som helst garanterad inkomst för vår tjänst. Vi gör det ändå. För din skull.

Vilka är vi? Vi är Mathias Sundin, riksdagspolitikern och publicerade författaren som blivit känd för hela svenska folket genom sina expertkunskaper i amerikansk politik. Han har synts i SvD, SVT, CNN och hörts i SR m.fl. medier.

Vi är nationalekonomen Andreas Bergh som är lektor på nationalekonomiska institutionen i Lund och välfärdsforskare vid Institutet för näringslivsforskning i Stockholm, redaktör för Ekonomisk Debatt, författare till bl.a. den internationellt uppmärksammade boken ”Den kapitalistiska välfärdsstaten” samt ständig medlem av Ekonomiklubben på Axess.

Vi är Emma Svensson, forskare i stragisk kommunikation vid Mittuniversitetet i Sundsvall kring Political Relations och vi är Leif Jansson, managementkonsult med journalistisk bakgrund som fortfarande skriver, publicerar och debatterar, bl.a. i SVT.

Vi är Mattias Lundberg, leg. Psykolog, leg. Psykiatriker, Docent i psykologi vid Umeå Universtiet. Med mottot ”mer psykologi åt folket” har han skrivit hela sex böcker kring populärpsykologi där den senaste ”Jäkla människa” tar honom landet runt som föreläsare tillsammans med komikern Jan Bylund.

Vi är också Fredrik Lyreskog, digital strateg som driver en av Sveriges största bloggar wolber.se inom sina ämnen och som gett ut e-boken Smartare marknadsföring, 99 knep & koncept.

Och vi är undertecknad, Camilla Eriksson, talskrivaren som jobbar med TV3:s Livet blir bättre, som gör retoriska analyser på TV4, som är medarbetare i Språktidningen och författare till ”Retorikiska. Om kommunikation i allmänhet och retorik i synnerhet.”

Vi tänker bli fler. För det finns fler områden än ekonomi, kommunikation, psykologi, ledarskap, samhälle, debatt och politik som andra är intresserade av och vill veta mer om.

Själv kommer jag att skriva om retorik, kommunikationsvetenskap, marknadsanalys, PR, reklam, opinionsbildning, lobbying, påverkan, kommunikationspsykologi, det kommunikativa ledarskapet, semiotik och allt som rör orden ur ett språkligt perspektiv.

Vi har även startat en facebooksida och ett twitterkonto för de Libris, med andra ord bara att följa för den intresserade!

Idag gick vi live! www.delibris.se

Vi vill att du ska vara med. För det här blir kul.

Meddelar Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.