fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Bokens baksida

By 10 augusti, 2011februari 8th, 2012No Comments

Använde ordet duvning i min baksidestext till boken som på något sätt kommer att heta ”Retorikiska”. Tänkte inspireras och slog på betydelsen.
Enligt SAOL: avbasning, skrapa; grundligt förhör, ”gnuggning”.

Synonymer.se har en något mer utökad betydelse: överhalning, omgång, körare; grundlig förberedelse, gnuggning, inpluggande, träning, tillrättavisning, avhyvling.

Jahaja. Jag menade naturligtvis i formen grundlig förberedelse. Är inte intresserad av att på något sätt förhöra, tillrättavisa eller avhyvla. Får skriva om. Igen.

Efter lite omvärldsanalys har jag insett att de allra flesta svenska böckerna har en rätt tråkig sammanfattning av sammanfattningarnas sammanfattning utan ens tillstymmelse till försök till att verkligen nyttja tillfället. De amerikanska är mycket vassare. Här finns även ofta citat från framstående branschpersoner eller recensenter. Hmm. Det skulle betyda att min bok kommer ut lite senare. Vill inte. Om de inte kastar sig över mitt manus förstås. Får se.

Jag frågade tidigare i veckan både på FB och twitter om hur folk vill att en baksidestext ser ut. Här kommer några av svaren:

Peter Chakraborty Vore det inte grymt snyggt med en tom baksida med en liten diskret uppmaning i stil med ”Skriv din egen beskrivning av den här boken när du läst den.” Sedan skriver du din egen text som försida i boken. Det har jag alltid velat se. :o)
Martin Angeby många adjektiv: Svindlande, intrikat, förbluffande, dråplig, magnestisk

David Wästberg


@

Som ni ser väldigt olika. Hur tänker du?

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.