fbpx Skip to main content

Du sitter och ser på en film. Tillsammans. Naturligtvis är filmen du ser huvudbudskapet. Är du en så’n som sitter tyst hela filmen och sedan, eventuellt, efteråt diskuterar dina tankar med ditt sällskap?

Förmodligen inte. För vi har svårt att vara tyst när tanken pockar på. (Så förmodligen både och.) Ofta sitter folk och småsnackar, metasnackar, om filmen – med varandra – under pågående visning. Det är biosnacket.

Och det stannar inte på bion. När du skriver i ett ordbehandlingsprogram och sedan använder funktionen som oftast skapar små bubblor i marginalen för att kommentera texten biosnackar du. De flesta av oss gör det hela tiden.

När du egentligen pratar om något annat och sedan gör en liten avstickare då du ändrar tempo och röstläge (kanske även stilnivå) det är då du biosnackar live. Det bör du göra oftare. Särskilt när du talar inför folk. Du blir så mycket roligare då.

Gillar du mina tips om hur du kommunicerar bättre? Skulle du vilja att jag analyserade dina texter och gav dig återkoppling? Gå min distanskurs i retorikiska.

Gilla Retorikiska på Facebook!Följ Retorikiska på twitter!

Biosnackar Camilla

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.