fbpx Skip to main content
Kurser

Argumentationsteknik.

By 18 oktober, 2012maj 3rd, 2013One Comment

Vad är ett argument egentligen? Är det samma sak som ett påstående? Hur tar jag fram argument för min sak och i vilken ordning ska jag framföra dem? Hur argumenterar jag på bästa sätt för att påverka? Argumentationsteknik. Jag skulle lika gärna kunna ha kallat denna kurs för förhandlingsteknik. Eller debatteknik. Det är samma innehåll med olika uttryck.

Argumentationstekniken är gammal och har i sak inte förändrats på över 2500 år. Det finns två sätt att argumentera på: induktivt och deduktivt. Förenklat handlar det om att antingen gå från det enskilda till det generella eller tvärtom. Problemet med argument och argumentation är att de ofta är framtagna i ett sändarperspektiv när det är målgruppen allting alltid handlar om.

För att en kurs i argumentationsteknik verkligen ska utveckla dig blandar jag teori, praktik och analys.

Du får lära dig hur du identifierar vilka argument som biter bäst.
Du får verktyg för att ta fram och bygga dina argument så att påverkan blir stark.
Du lär dig ta kontroll över olika situationer som kan uppstå i en debatt i en förhandling eller i en replik. Eller andra meningsutbyten.
Du får metoder att använda för att låna styrka av motståndarens argument, under press snabbt ta fram nya och hur du använder motståndarens argument mot henne. Eller honom.
Och du tränar på knep att ta till för att få åhörarnas hjärnor att le även om du inte är Sveriges främsta stand-up-komiker.

Kontakta mig på (mittförnamn)@retorikiska.se så talar vi förutsättningslöst om dina argumentationsbehov och hur jag bäst kan vara till hjälp. Jag håller även öppna kurser så anmäl gärna ett icke bindande intresse så kontaktar jag dig i god tid innan.

Utbildar Camilla som även rekommenderar min kurs i presentationsteknik som bra komplement.

 

One Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.