fbpx Skip to main content
Okategoriserade

Almedalen 2012

By 27 juni, 2012augusti 24th, 2015No Comments

Nästa vecka är det dags: Almedalen. Äntligen. Nästan bästa veckan på hela året. I år blir ett intressant år för mig. Under veckan ska jag bl.a. rapportera in partiledaranalyser till Sveriges Kommunikatörer, vara retorisk domare i Riksutställningars Debattle och hålla seminariet Krisretorik i väljarnas tjänst.

Sveriges Kommunikatörer

Från och med måndag den 2 juli kommer ni att kunna läsa mina partiledaranalyser på Sveriges Kommunikatörers Almedalsblogg. Och vi är fler som rapporterar från ön. Du kan följa våra twitterflöden via #svkom

Riksutställningars Debattle

Den neutrala kulturinstitutionen är död” går av stapeln den 3 juli 10:00-12:00 på Artillerigatan 33A (utanför murarna bortom Österport). Det är riktigt intressanta talare. Det här blir kul!

Såhär beskriver Riksutställningar själva debattle: ”Vems världsbild och moraliska kompass ska styra konstnärliga val och inriktningar på våra kulturinstitutioner? Riksutställningar bjuder in till ett Debattle om kulturinstitutionernas roll i samhället – neutralitet och tjänstemannaaktivism, kollektivt ansvar, kränkningshierarkier och autonomitet. Med Elisabeth Ohlson WallinBehrang MiriTebogo Monnakgotla, Johan Wingestad och Eva Cooper.” Läs mer om Riksutställningar Debattle här.

Krisretorik i väljarnas tjänst

På fredagen den 6 juli kommer Jeanette Fors-Andrée och undertecknad att hålla ett seminarium med rubriken Krisretorik i väljarnas tjänst. Tanken med första delen av seminariet är att belysa senaste årets mest framträdande politiska kris och samtala kring denna ur ett kriskommunikativt och retoriskt perspektiv. Den kris vi valt att inrikta oss på är Socialdemokratin och Håkan Juholts. Fors-Andrée kommer att identifiera vissa moment som sedan Eriksson tittar närmare på ur ett retoriskt perspektiv. Vårt fokus är att belysa olika aspekter med ett utvecklingsperspektiv. I andra delen av seminariet samtalar vi med Per Schlingmann (M) om politisk kommunikation. Vad är egentligen en politisk kris och på vilket sätt spelar mediadramaturgin sin roll?

Varmt välkomna till spegelsalen på Wisby Hotell mellan 11:00-12:00. Vi kommer även sälja våra böcker Modern kriskommunikation (Fors-Andrée) och Retorikiska (Eriksson) till specialpriser så ta gärna med kontanter för dina egna signerade exemplar!

Ser fram emot att träffas gör Camilla

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.