MAKT. MANIPULATION. HÄRSKARTEKNIK. PÅVERKAN.

Det är oftast det det handlar om när jag ombeds föreläsa. Eller utbilda. På olika sätt.

Vid ett tillfälle blev jag uppringd och tillfrågad om jag kunde prata om varför vi säger ja till att göra saker fast vi inte vill? Så klart. Vid ett annat handlade det om att få verktyg att få fram sina budskap till rätt personer. Vid ett tredje hur de skulle hantera alla dessa jobbiga människor som deras kundtjänst fick i lurarna. Vad handlar det om för dig?

Egentligen utgår jag från tre olika grunder när jag föreläser: psykologi, retorik och/eller semiotik. Alla mina föreläsningar bygger alltid på vetenskapliga fakta. Och jag lovar – du kommer att få skratta. Det är nämligen en förutsättning för att du ska komma ihåg något av det jag säger …

”Camilla Eriksson är PR-konsult och en av Sveriges främsta retorikexperter. Hon menar att vår förmåga att beröra, inspirera och påverka beror på hur vi uttrycker oss. Ord är makt. Och därmed är retorik en demokratifråga. Jag håller med.” Micco Grönholm, the Brand Man.

PSYKOLOGI.

NU BLEV DET LITE JOBBIGT.

Det stavas härskartekniker. För ord är makt och ord förför.
Jag är inte intresserad av att visa för dig hur du bäst kan slå tillbaka. För även om slagsmål kan verka underhållande i nuet är båda parter misshandlade efteråt. Mitt perspektiv är snarare att visa dig hur du kan neutralisera härskarens tekniker mot dig. Jag tror att alla vinner mer på det i långa loppet.
Jag blev nyfiken & vill veta mer. 

HUR DU FÅR ANDRA ATT GÖRA SOM DU VILL. 

Varför säger du ja när du egentligen inte vill? Och hur får du andra att säga ja och vara nöjda med det beslutet?
Under föreläsningen/utbildningen/workshopen går jag igenom hur vi människor selekterar budskap, hur ångest antingen bör identifieras eller skapas, hur vi socialpsykologiskt låter oss påverkas och med vilka ord vi lättast når framgång. För ord är makt och ord förför.
Jag vill fatta, hjälp! 

ARKETYPISKA HÄRSKARE.

Jobbar du med krigaren, magikern, härskaren eller sökaren? Förmodligen. Eller så bor du med en. Arketyperna finns hos oss alla. Även de mörka. 
Har du någon gång stött på människor som kränker dig och sedan ifrågasätter din frustration med orden ”jag ville bara kolla om du är tuff nog”. Eller blir din chef aldrig blir nöjd med något och tror att ännu en förändring är det som som kommer att ge framgång? Jag går igenom och lär dig hantera alla tolv arketypernas manipulativa sidor.
Jag vill lära mig hantera arketyperna. 

RETORIK & SEMIOTIK.

ÖVERLEVNADSGUIDE I RETORIK.

Känner du ibland att du måste skriva något eller framföra något och det bara säger stopp? Då behöver du denna överlevnadsguide i retorik.
Vad vill du? Vem vill du ska reagera? Vad ska du säga så att de förstår?
Det handlar om att bestämma dig för vad du vill att de som lyssnar eller läser ska tycka, tänka, känna, veta, kunna och framförallt göra när du är klar. Och sedan bygga orden så att du når dit.
Jag vill tala med Camilla

RETORISKT FINLIR.

Ska du bli riktigt vass är det bara att slipa på detaljerna.
Vi specialstuderar språkliga bilder, mönster och beteckningar så att du kan formulera dig på det sätt målgruppen premierar högst. Och så ser vi till att din publik kommer ihåg vad du pratar om. Allt baserat på forskningsresultat. Som vanligt.
Jag vill boka Camilla 

TECKNET REGERAR.

Hur styr du vilka signaler du sänder ut och hur du uppfattas? Det stavas semiotik.
Det finns hundratals, tusentals, hundratusentals ord i det svenska språket. De flesta är bara till för att hålla kanalen öppen, s.k. fatisk kommunikation. Och visst, du kanske når någon som lyssnar – men de låter sig inte påverkas. Betydelselösa ord eller tecken är brus. Inget annat. Du behöver se till att välja ord, symboler, bilder (tecken) som har en inneboende kraft som hjälper dig förmedla ditt budskap.
Jag vill anlita Camilla